Harley-Davidson® presenteert nieuwe Low Rider® S

21 Aug 2019

MILWAUKEE (20 augustus 2019) – Een hoog stuur en heel veel vermogen, dat is de Harley-Davidson® Low Rider® S in het kort. Deze power-cruiser draait om performance. De Low Rider S is gebouwd rond een Harley-Davidson Softail® chassis, verbeterd met premium veringcomponenten die een agressieve rijstijl ondersteunen. Hij wordt aangedreven door het royale vermogen van de vette Milwaukee-Eight® 114 motor. De machine heeft een beach-cruiser stijl en onmiskenbare Harley heritage.

“De look van de nieuwe Low Rider S is diep geworteld in de historie van de Low Rider modellen uit de jaren ’80. Die look heeft een trouwe schare fans en is vanuit zuidelijk Californië de wereld over gegaan, onder andere in de vorige generatie Low Rider S op basis van het Dyna-platform,” vertelt Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling & Design. “We hebben die beach-cruiser stijl gecombineerd met een performance-first attitude en op basis van het Softail chassis een nieuwe Low Rider S ontwikkeld die krachtiger en wendbaarder is dan ooit en er tegelijk heel indrukwekkend uitziet.”

Rauwe beach-cruiser

Een hoog stuur is een typisch element van de beach-cruiser cultuur. De Low Rider S heeft een 2,2 cm motorcross stuur op 9 cm hoge verhogers om de rijder in een agressieve, actieve rijhouding te plaatsen. Het meegespoten minikuipje omlijst de koplamp en houdt de rijder gedeeltelijk uit de wind. Het solo kuipzadel is zo gevormd dat het bij hard optrekken de rijder in positie houdt.

Voor een agressieve look zijn alle heldere afwerkingen vervangen door zwart. De aandrijflijn, het carterdeksel en de tankconsole zijn afgewerkt in Wrinkle Black. Het koppelingsdeksel en de  inlaat zijn hoogglans zwart. Dempers en uitlaadschilden zijn Jet Black. Voorvork, kroonplaat, verhogers en stuur zijn matzwart. Het LED layback achterlicht heeft een smoked lens. De 19 liter Softail brandstoftank heeft een iconische Harley-Davidson graphic. Gegoten aluminium Radiate wielen (19-inch voor en 16-inch achter) zijn afgewerkt in mat donkerbrons voor een spannend contrast met de zwarte look van de machine. Er zijn twee effen lakopties leverbaar: Vivid Black en Barracuda Silver.

Het Softail fundament

Het Harley-Davidson Softail frame is een basis voor performance. Het frame is geoptimaliseerd om met minder gewicht toch stijfheid te behouden en biedt de klassieke look van een hardtail, maar met een solide, hedendaagse rijervaring. Het stijf bevestigde Milwaukee-Eight V-Twin motorblok draagt bij aan een platform dat een krachtige acceleratie, responsieve handling en indrukwekkende remprestaties levert. Een enkele coil-over schokdemper heeft emulsietechnologie en een geoptimaliseerde hoek tussen het frame en de swingarm, voor een verbeterde veerweg en respons. De hydraulische instelknop onder het zadel geeft rijders de mogelijkheid om de vering aan te passen aan ondergrond en belading. Een 43 mm upside-down voorvork maakt de voorkant stijver, wat leidt tot een strakkere respons op stuur-input. Interne cartridge-technologie reageert direct en houdt het voorwiel op het asfalt, voor verbeterde rem- en handling-performance. De balhoofdhoek is ten opzichte van de vorige Low Rider® met 2 graden verkleind naar 28 graden, wat responsievere handling oplevert. Dubbele voorremmen met 300 mm schijven leveren krachtigere remprestaties bij minder vereiste druk op het remhendel dan bij de vorige Low Rider S, die een enkele remschijf had. Standaard ABS biedt vertrouwenwekkende remprestaties in moeilijke omstandigheden. De Low Rider S rolt op high-performance Michelin® Scorcher® 31 banden.

Milwaukee-Eight 114 motor

De Milwaukee-Eight 114 motor (1868 cc), de enige motoroptie voor de Low Rider S, is de grootste die af-fabriek leverbaar is voor het Softail chassis. Hij levert 161 Nm koppel bij 3000 tpm. Een dubbel intern balansas systeem reduceert turbulenties met behoud van het bekende Harley-Davidson gevoel. Diep ademende, vierkleps cilinderkoppen en dubbele bougies halen het maximale uit iedere druppel benzine. De motor is voorzien van een hoogglans zwarte Ventilator luchtfilter met een blootgesteld filterelement, voor een verbeterde luchtstroom de motor in. De 2-in-2 offset shotgun dempers geven de motor een agressieve performance look.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in