The Harley Experience - Spring Open House 2019

09 May 2019

Slechts enkele dagen na de officiële start van de lente, luidde de equipe van Harley Davidson West Flanders ook het nieuwe seizoen in. Dat de diehard motorrijder al langer weer rondtoert, dat doet er niet toe, maar sinds de Open House - Spring Edition is er geen ontkomen meer aan. Een bulderende tweedaagse liet iedereen weten dat de Harley-familie er opnieuw staat. En hoe.

Zaterdag verzamelde er zich een haast eindeloze reeks motoren voor de wijding. Priester Frederik kwispelde menig motard een veilig seizoen in, waarna Rebecca en Wesley als coole misdienaars aan elke deelnemer een Sint-Christoffel meegaven. Gelovig of niet, elke vorm van steun of bescherming doet deugd. De motorwijding was uniek en ludiek en zette de toon voor de rest van de dag. 
Naarmate de gewijde waterplas voor de deur van de winkel opdroogde, stroomde het volk toe, onder het goedkeurende oog van de Predatorsculptuur. Groot en klein bekeken en bespraken het uitgebreide gamma bikes en de speciale eyecatchers in de shop. Velen bewonderden de vaste hand waarmee de pinstripe-artist zijn stiel uitoefende en het vakmanschap van de lederbewerker. De schoenpoetsstand leverde glimmende gezichten en schoenen af. 
Iedereen kwam er oude bekenden tegen of maakte kennis met nieuwe gezichten. De HOG-bar en Shifters draaide op volle toeren. Bij een babbel hoort een drankje, dat praat nog zo gezellig.

Op zondag stond vooral “meer van hetzelfde” op het programma. Een uitstekende keuze, zo bleek. Bij aankomst stonden de Harleys al rijen dik en honderden meters ver geparkeerd. Qua Sunday was dit een gigantische Sun-day. Dat de demonstraties van de uitlaatsystemen het gefluit van de vogels overstemde, vond niemand erg. De constante stroom van motoren die af en aan reden, de Kachtemsestraat leek wel een mini Sturgis aan het kanaal. De zon zorgde ervoor dat velen ook hun eerste, zomerse fashionaankopen van het seizoen deden. Looking good is feeling good.

Wanneer ik terugblik op het weekend Open House, dan voel ik me ook goed. De passie van de West Flanders crew, het werkt aanstekelijk. De kameraadschap onder de rijders, de bezoekers … Een meer dan geslaagde editie.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in