De nieuwe Street Bob Special Edition

19 Oct 2013

De nieuwe Street Bob® Special Edition is een zeldzaam beest: een pure bobber, nog verder geminimaliseerd. Geïnspireerd door Harley-Davidson's Factory Customization programma is deze limited edition alleen zeer beperkt leverbaar op een aantal Europese, Midden-Oosterse en Afrikaanse markten.
Gerestyled voor 2013 is de Harley-Davidson® Street Bob® een gestripte, ruige bobber. De basis is het Harley-Davidson® Dyna® platform, dat rijders aanspreekt die de pure essentie van motorrijden zoeken; het bekende, krachtige Amerikaanse V-Twin blok in het hart van een bike met simpele, oogstrelende styling en weinig meer dan alleen de meest essentiële onderdelen.

De nieuwe Street Bob® Special Edition heeft een upgrade gekregen: een 1690cc motorblok verzorgt nu die onmiskenbare Harley-roffel. We hebben het blok verfraaid met opvallende two-tone geschubde lak en spaakwielen met knalrode velgrand, voor een bike die er net zo goed uitziet als dat hij klinkt. De Street Bob® Special Edition geeft je die high-end bobber look zo uit het krat, met standaard ABS om zijn specificaties naar nieuwe hoogtes te stuwen.

"Onze focus bij de Street Bob® is altijd street appeal", zegt Harley-Davidson® Styling Manager Tony Pink. "Deze bike is voor die mensen die een muscle car zouden kopen met de dikste motor en zonder radio. Tijdens de restyling hebben we het achterspatbord aangepakt, de versiering van de accubak verwijderd en er een klassieke ovale airbox-deksel opgeschroefd. Het doel was om een hele basale Big Twin neer te zetten die een klant zich helemaal eigen kan maken."

De meest typische kenmerken van de Street Bob zijn allemaal behouden op de 2013 Special Edition – een solozadel, gechopt achterspatbord en mini-apehangerstuur geven de motor een onmiskenbaar eigen smoel. Nieuwe stylingkenmerken zijn onder andere een zwarte Twin Cam 103™ aandrijflijn met opvallende details, een geheel zwarte voorkant en het kale achterspatbord met gecombineerd rem/achter/knipperlicht.

Privacy policy, Cookie policy & Legal notice | We care | Log in